Nyitólap » Húsételek » Cigány pecsenye 2:

Cigány pecsenye 2

május 15, 2012 Húsételek Marianna Beszteri Nincs hozzászólás

A Gasztroblogok facebook-os oldalát nézegettem amikor mögém állt párom Jani, hogy ezt az ételt elkészíthetnénk valamelyik  hétvégén így el is készült és nagyon finom lett!:)
Eredeti recept Gumimacik blog-ján található. De én találtam más fajta módon való elkészítést is Biankánál Kiskonyhám izei blog-ban. Nem sok a különbség végül is kettőt vontam össze. Amit elszúrtam az az volt, hogy nem vettem sima füstölt szalonnát és a Lidl-be csak Kolozsvári szalonna volt. Nem rontotta el de legközelebb füstölt szalonnával készítem.
Hozzávalók négy személyre:
4    szelet    tarja
4    szelet    szalonna
4  gerezd     fokhagyma
1       fej      vörös hagyma, só, bors, pirospaprika, liszt, zsír
1,5    kg      krumpli
Húst ugyanúgy klopfoltam és fűszereztem mint Bianka. Egy órát állt a fűszerekben. Zsírban kisütöttem a szalonnát ezután a zsírban kisütöttem a felkarikázott hagymát így a hús kapott a hagyma izéből is.   Húst beleforgattam a paprikás lisztbe és a hagymán sütöttem ki serpenyőben. Tallér burgonyával és uborka salátával tálaltam.  Ötletért köszönet Dober Német Vicának és Biankának! :)

Tovább a recepthez...

összes receptje

Keresés az oldalon (nyomj entert!):

Kövess minket facebookon is!

Mondj véleményt erről a receptről!







Tetszik ez a recept?Akkor ezeket is feltétlenül nézd meg!

Sült csirke comb + töltelék

június 19, 2013

Előző írásomban a vasárnapi ebéd volt a téma ma sült csirkecombbal  + a töltelékről írok.
Hozzávalók:
4   db   csirkecomb
só, bors, pirospaprika, majoránna, fokhagyma pucolva átnyomva és étolaj.
Fűszereket összekeverjük az étolajban. Csirkecombokat jól megmossuk és leszárítjuk   Fűszerkeverékkel  jól lekenjük a combokat és hagyjuk állni két órát ( ez lehet egy éjszaka is.).
Lefóliázott tepsiben 200 fokon 1 órát pároljuk ezután levesszük a fóliát és 1 órát sütjük ropogósra.
Töltelék hozzávalók:
1   fej    vöröshagyma
1   db    tojás
0,5 kg   gomba
4 db száraz zsemle vagy kenyér ( én 4 szelet kenyeret használtam )  , só, bors, fokhagyma, majoránna, pirospaprika, petrezselyem, étolaj. Most nem csirkemájat hanem májkrémet használtam hozzá két evő kanállal.
Gombát megpucoljuk, felszeleteljük, megmossuk és hagyjuk száradni.
Hagymát megpucoljuk felkockázzuk és olajon megpároljuk, rátesszük a gombát zsírjára sütjük, fűszerezzük és beletesszük a májkrémet. Kenyeret beáztatjuk, kicsavarjuk és rátesszük a gombás alapra. Beleütünk egy megmosott tojást jól összekeverjük és félre tesszük hűlni. Király formát kikenjük és ebbe tesszük a tölteléket fél órát sütjük. Következő részben az új krumpliról írok. 

Gombás pulyka paprikás

szeptember 28, 2012

Mindig bajban vagyok a főzéssel, hogy finom egészséges és változatos legyen. Tegnap voltunk a Lidl-be és volt akciós pulyka apró hús amiből vettem kettőt ez lett belőle.:) Gombás rizs volt tegnap egy csomag gomba sok lett vo…

Töltött csirke comb

április 21, 2011

Fárasztó mászkálós hetünk van és még nincs vége.Néha fotóztam amit készítettem ez volt az egyik.. Vasárnapi ebédünk volt sült krumplival meg uborka salátával.   Csak a combokat sikerült fényképe…

Rántott hús másképp

január 15, 2011

 Hozzávalók:8 szelet karaj25 dkg trappista sajt20 dkg bacon szalonnaolaj, só, fehérbors, ízvarázs (mert nagyon szeretem :-) ) Panírozáshoz: liszt, tojás, morzsaElkészítés:A tál aljára fektettem sorban a bacon szalonnákat, maj…

UA-1101474-22