Nyitólap » Desszertek » Sportszelet süti:

Sportszelet süti

október 30, 2009 Desszertek Dia vagyok :) Nincs hozzászólás

Andi receptjét   használtam, nagyon ízlett mindenkinek.
Gyorsan elkészül, mivel nem kell sütni, úgyhogy bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti a darált kekszes sütiket:)

Tovább a recepthez...

összes receptje

Keresés az oldalon (nyomj entert!):

Kövess minket facebookon is!

Mondj véleményt erről a receptről!

Tetszik ez a recept?Akkor ezeket is feltétlenül nézd meg!

Áfonyás-csokis keksz

június 19, 2013

A múlt heti osztálykirándulásra, úti csomagba készültek ezek a kekszecskék. Gondolom, ízlett, mert nem jött vissza egy darab sem.

Hozzávalók:
10 dkg aszalt áfonya,
10 dkg étcsokoládé,
10dkg margarin,
15 dkg cukor,
2 db tojás,
25 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
1 mk. szódabikarbóna,
1 ek. vaníliaeszencia.

A margarint és a cukrot habosra kikeverjük, majd beledolgozzuk a tojásokat, a vaníliát, szódabikarbónás, sütőporos lisztet. Végül mehet bele a felaprított aszalt áfonya és csokoládé. Az egészet alaposan összedolgozzuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire kiskanál segítségével tésztahalmokat rakunk, majd tenyérrel kicsit lelapogatjuk őket keksz formájúra. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsülnek.

Püspökkenyér (tojásfehérjéből)

március 14, 2013

Tökéletes megoldás a maradék tojásfehérjék eltüntetésére….A recept Latsiától származik, nagyon finom és könnyű, köszönet érte!
Téliesnek tűnhet, habár ma épp úgyis totális a zimankó, szóval aktuális. (Mellesleg szerintem a hosszú hétvégére vagy akár húsvétra is finom egy ilyen sütemény!)

Püspökkenyér

-6-7 tojásfehérje
-35 dkg aprított dió-étcsoki-aszaltgyümölcs vegyesen
 -8 dkg liszt
-12 dkg porcukor vagy xukor
-4 dkg olvasztott vaj
A bevonáshoz:
-10 dkg étcsoki
-pár csepp olaj

A diót (vagy más olajos magvakat), a csokit, az aszalt gyümölcsöket felaprítjuk. Az arányok tetszés szerint változtathatóak ezen a 35 dkg mennyiségen belül, épp miből van kedvünk elkészíteni.
A tojások fehérjét a cukorral vagy xukorral kemény habbá verjük, beleforgatjuk a lisztet, az olvasztott, de maximum langyos vajat, majd a darabos finomságokat.
Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott-lisztezett püspökkenyérformába öntjük, légkeverésen, 160 fokon kb. 30-35 percig sütjük. ( Tűpróba! ) Hagyományos sütőben 180 fokon 25-30 perc szükséges.

Tipp: étcsokival bevonva nagyon finom!
Jó étvágyat!

Mézes zserbó

március 11, 2013

Már szerepel a blogomban de leírom !Nagyon finom én legalábbis nagyon kedvelem a grízes krémet!

Hozzávalók és elkészítése a tésztának:5 dkg. margarin , 1 db tojás, 15 dkg. cukor, 3-4 ek. tej, 6 dkg. méz, gőz felett  öszefőztem mikor kihűlt hozzáadtam 40 dkg.  lisztet  1 kk. szódabikarbónát és sima tésztát gyúrtam belőle amit négy cipóra osztva fél órán át pihentettem. Tepsi tetejét előmelegített sütőben 180 fokon 8-10′ alatt laponként megsütöttem( az első lap 10′ a következő már kevesebb idő alatt megsült).Töltelék: 3 dl tejet felforraltam és folyamatosan 6 dkg. búzadarát szórtam bele  lassú tűzön  kevergetve sűrűre főztem  mikor kihűlt  akkor kevertem hozzá előzőleg alaposan kikevert (20 dkg. porcukor és 20 dkg. margarin pici  reszelt citromhéj)krémet . A lapokat egyenként megkentem sárgabarack lekvárral  amire rákentem a krém egy részét  majd a többi lapot is  így tovább és végül az utolsó lapot étcsokoládéval vontam be amire most  kipróbáltam volt kevés fehércsokim amit gőz fölött felolvasztottam és (az étcsokoládéval bevont sütemény tetejére amíg nem dermedt meg ) pöttyöket tettem rá   amit  egy pálcikával  végig áthúztam.
( Aranyos volt a kis unokám mikor meglátta a süteményt azt mondta: “de szép!”)
                                                                             

Almás kelt tekercs

március 10, 2013

Hétvégeken általában sütök valami tízóraira valót a lánykámnak. Most almából volt sok, ezért készült az almás tekercs. Nagyon finom lett.

Hozzávalók:

  • 75 dkg liszt
  • 0,80 dl olaj
  • kb 4 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csapott teáskanál só
  • 3 dkg élesztő
A töltelékhez:
  • 1 kg alma (tisztán mérve)
  • 20-25 dkg cukor (az alma édességétől függően)
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
A kenéshez és a szóráshoz:
  • 1 tojás
  • 5 dkg mandula
  • kevés zsemlemorzsa
Elkészítése:
  • Az almát megmossuk, a magházat eltávolítjuk, és lereszeljük, vagy késes robottal felaprítjuk. Összekavarjuk a cukorral meg a fahéjjal, és félretesszük.
  • Az élesztőt 1 teáskanál cukorral és 1 dl tejjel elkavarajuk, és langyos helyre téve felfuttatjuk.
  • Ezután a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk, és rugalmas tésztává dagasztjuk. Szükség szerint adhatunk a tésztához még néhány evőkanál tejet.
  • A tésztát letakarva a duplájára kelesztjük, majd két részre osztjuk, és egyenként téglalap alakúra kinyútjuk.
  • Megszórjuk zsemlemorzsával, majd elosztjuk rajta a kinyomkodott almás tölteléket.
  • Felcsavarjuk, és kb 3 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Sütőpapíros tepsire helyezzük, egymáshoz nem túl közel, és további 10-15 percig kelesztjük.
  • Ekkor lekenjük a villával felvert tojással, megszórjuk durvára aprított mandulával, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Tipp: Mandula helyett diót is szórhatunk a tetejére.

Cherry kocka

március 10, 2013

Ismét elővettem ezt a finom sütemény receptet  amit  egyszer már  elkészítettem , de akkor nem volt teljes  a  sikerélményem. Ízre nagyon finom volt akkor  is, az előzőt  itt megnézhetitek  és azt is hogy hol találtam rá !

 Hozzávalók: tésztához 6 tojás, 15 dkg. cukor,  3 dkg. kakaópor, 18 dkg. liszt, 3 ek. víz, 3 kanál olaj, 1/2 cs. sütőpor
Elkészítése: A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét kemény habbá vertem csipet sóval. A sárgáját  fehéredésig kevertem a cukorral. Ezután hozzáadtam a vizet, olajat ezzel is elkevertem. Ezután tettem bele a lisztet, a kakaóport és a sütőport amivel szintén  simára kevertem. A végén lazán beleforgattam a tojáshabot. Sütőpapírral bélelt  tepsibe(receptben 30×40 méret volt megadva) simítottam a masszát majd előmelegített sütőben 180 fokon 20′ sütöttem. Kihűtöttem majd keresztben félbe vágtam.
Töltelék: 1 üveg magozott meggyet használtam fel úgy hogy leszűrtem a meggyet és csak kevés levét öntöttem vissza rá  felfőztem  majd ízesítettem 2 evőkanál cukorral és 1 cs vaníliáscukorral , ezután 2 ek. étkezési keményítőt elkevertem kevés meggylével és ezzel sűrítettem be. 1 mk. rumaromát is tettem bele. Ezt a krémet hagytam teljesen kihűlni. + 2 dl tejszín kemény habbá felvertem.
- A sütemény összeállításánál  az alsó piskótára kentem a tejszín felét majd  rákanalaztam a zselés meggy felét amire  piskóta került és  a zselés meggy másik fele majd a tejszín maradék és  tetejére csokoládét reszeltem                                                                        

UA-1101474-22